Search

Home Tour: Reimagined 1920s Tudor






Maverick Design + Wedgewood Homes set out to reimagine this charming Tudor-style home, built in the 1920s, into a remarkable masterpiece. The property sits in a desirable pocket of Los Angeles, where many charming historic homes have been demolished in favor of more contemporary—and boxy—developer homes. True to the Wedgewood core purpose of revitalizing communities, our goal was to renew and restore the former appeal of this home and transform it for today's buyers.

The home's exterior was full of potential, including a breeze block railing, sharply peaking gable roofline, and an arched entry. We revived the exterior with a soft, tone-on-tone paint scheme and a new wood front door and gate. The front yard was mostly dirt, with a few promising plants that sparked a xeriscape concept. Maverick came up with a design to selectively add and relocate existing plants to reimagine a front yard that was only beautiful but offers water conservation and low maintenance for years to come.

Inside, this home's floorplan was tight and compartmentalized, offering a narrow, undersized kitchen, poor flow, and no true primary suite. With some thoughtful adjustments to the layout, the team created an open flow leading to a spacious galley kitchen, complete with designer custom millwork with fresh white oak and black dual finishes. A hallway was added in the bedroom wing of the home to create better access to what would become a spacious primary suite with a luxurious ensuite bathroom.

Outdoor spaces have become even more central to home design over the past year, and multiple entertainment zones are a must! So, the team added a pergola, horizontal privacy fence, and additional landscaping to enhance the home's living space in the backyard. Off the back of the garage, a previously underutilized room was painted and staged as a yoga room but could also work as an office, den, or work from home space. All and all, the interior and exterior of this home were fully revitalized with designer finishes and fixtures and relaxing spaces to welcome its new owner.


After: Living Room


Before: Living Room


After: Living Room


After: Living Room


After: Dining Room


Before: Dining Room


SHOP THE LOOK

Light, Floor, Table


After: Family Room


After: Family Room


After: Kitchen


Before: Kitchen


After: Kitchen

SHOP THE LOOK


Tile, Drawer Pull, Faucet